perjantai 5. joulukuuta 2014

LOS ANGELES

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Kerron nyt vapaaehtoisesta retkestä Los Angelesiin. Jokaisessa kohteessa kuuluu yksi suurkaupunkivierailu matkan hintaa. Briteissä tää on yleensä Lontoo, Maltalla Valletta, Australiassa Sydney ja USA:ssa sijoituskohteesta riippuen se voi olla esim.New York, Los Angeles, Jacksonville, San Diego... Meillä kuului yksi päivä Losissa jonka aikana me kierreltiin kaikki "nähtävyydet" ja tälläiset must to see paikat. Meillä tää matka sijoittautui ihan loppuun mutta kaupunkivierailu voidaan toteuttaa myös matkan alussa tai jossain keskikohdassa.

1)Beverly hills 2)Walk of Fame Robin Williams 3) Walk of Fame Johnny Depp 4)Hollywood sign


Ne jotka eivät ottaneet Los Angelesin viikonloppua he lähtivät takas hosteille samana iltana. Huh 4h menessä 4h takas tullessa bussissa. Mutta suuin osa otti ton LA:n viikonlopun. Me majoituttiin hotellissa ihan Disneylandin vieressä, Hotelli oli tosi siisti ja tosi hyvällä paikalla. Tuon kaupunkikierroksen jälkeen me mentiin syömään ja sit laahustettiin hotellille.



Seuraavana aamuna me suunnattiin Disneylandiin. Tää on ensimmäinen ja aito disneyland. Mä kyllä huomasin sen koska se oli aika pieni ja vähän alkukantainen verrattuna Pariisiin ja Orlandoon. Mutta ihan huippupaikka. "Disneyland happiest place on earth!" Disneyta vastapäätä oli California adventure park ja meillä oli park hopper-lippu niin saatiin liikkua noiden kahden puiston välillä miten haluttiin. Me saatiin lahjakortti jolla saatiin ostaa ruokaa mutta tottakai me mennään kalliiseen italialaiseen ravintolaan jossa se ei käynyt. No se kortti meni sit tuliaisiin. xD Tällöin oli 4th of July ja me nähtiin mahtava itseäisyyspäivän ilotulitus illalla. Kaikkialle tolppin oli laitettu USA:n lipun värisiä nauhoja ja ilotulituskin oli puna-,valko-,sininen. Jos lähette jenkkeihin olkaa ehdottomasti siellä tolloin itsenäisyyspäivänä.


Välipäivä huvitelusta ja suunta kohtii Venice beachia. Tosi nätti ranta mutta alue oli äärimmäisen epämääräinen ja näytti joltain huumekaupungilta. Täällä oli oikeen oma poliisiasema. Saatiin kierreellä täällä vapaasti. Osa meni kattoo skeittareita, osa suuntas hetkeks rannalle ja osa ihmettelemään "kaupunkia". Matka jatkui bussissa istuskellen ja mentiin Santa Monicaan. Täällä oli ihana ranta ja pier missä oli kokonainen huvipuisto, mahtavan näköinen. Me kuitenkiin suunnattiin shoppailemaan. Eipä enää kauheesti osteltu ja mä yritin löytää kameraan muistikortti mutta ei löytynyt. Niin mun tuuria että puhelimen-ja kameran muisti loppuu just ennen vikaa päivää. xD

Loppu ilta meillä oli vapaata ja ei jaksettu lähtee ettii ravintolaa niin tilattiin huonepalvelusta ruokaa. Pitihän sekin nyt kerran kokeilla. Ruuan jälkeen lähettiin disney downtowniin katteleen kappoja. Mä, yks Indoneesialainen ja yks suomalainen sattiin päänsä että lähettiin etsimään Walmartia yheksän aikaa illalla. Ei sinne oo kuin tunnin kävelymatka kyl me keretään. Käveltiin muutama satametriä kunnes tajuttiin et ei se on muuten kaukana. Ottakaa opiksenne ja muistakaa et jos joku on Jenkeissä "lähellä" niin se on oikeesti jossain sika kaukana ja tarviit auton.

Seuraavana aamuna bussi otti suunnakseen Universal studiot Hollywood. Aww.. tää on niin ihana paikka. Kierreltiin koko päivä eri laitteissa. Mun lempparipaikka vaikka kärsinkin kauheesta migreenistä ja jouduin menee johonkin ensiapuun mis ne käski mun juoda jotaina epämääräistä punasta litkuu, mut se oikeesti auttoi. Jos meette ikinä tonne Universal stuioille niin menkää studio tourille missä esitellän kaikkii kuvauspaikkoja ja lavasteita yms. Se on oikeesti tosi hieno. Ja älkää menkö tonne House of horrors se on okeesti ihan hirvee ja siel on oikeit pelottelijoita. Kiljuttiin vaan mun kaverin kaa siellä ja lopulta juostiin ulos hätäuloskäynnistä. 



Koko Calin reissun vika ilta ja disko. Tää oli meijän eka disko ku ei oltu SF. Ihan mahtavaa vaik ei oiskaan bile-ihmisiä. Me saatiin myös hyvää ruokaa ja kun vika kappale alkoi soimaan kaikki itki ja hyvästeli toisiaan. Hotellilla me istuttiin aulassa ja itkettiin ku jouduttiin sanoo Indoneesialaisille heippa. Se oli ihan hirveetä. Me vaan luvattiin et me nähään vielä. 


Ja seuraavana aamuna meillä lähtikin lento Suomeen. Vikat hetket Californiassa, katselet ikkunasta ulos ja taas itkettää. Kiitos kaikille tästä ihansta reissusta ja mahtavista muistoista. <3 Mä suosittelen kielimatkaa kaikille koska se on vaan niitä hetkiä jolloin vikana iltana huomaat mä selvisin! Ja näät ne mahtavat ihmiset sun ympärillä ja lähdet mukanasi uusia kokemuksia. Kiitos EF, parhaasta kesästä ikinä!


Jenna

Ps.Muistakaa kysellä :)