keskiviikko 5. marraskuuta 2014

MY TRIP PARTt 5: LAST WEEK

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Moikka, nyt jatkan tätä mun my trip osioo ku en oo viel saanut valmiiks sitä shopping postausta mutta mä julkasen sen heti ku se on valmis. Eli siis edelleen saa toivoo ja kommentoida ja kysellä kaikkee. Nyt heitän ilmoille sellasen idean et jos tekisin kysymyspostauksen täs ennen jouluu... Mut kommentoikaa mitä meiltä ootte jos se saa kannatusta niin toteutan sen. Muttenkin voi toivoo jotain erikoispostausta näin syksyn piristykseks.

Mutta siis vika viikko Californiassa alkoi ylläri ylläri koululla mutta nyt ei enää opiskeltu vaan pienissä ryhmissä alettiin tekemään projektia matkasta. Siihen piti tehdä oisio että missä käytin, mitä tehtiin, millaiset perheet oli, amerikkalaisesta kulttuurista, uusista ystävistä yms. Meillä ei ollut I padeja käytössä joten projekti tehtiin paperille. Tää oli ihan kivaa mut oisin halunnut tehä sellasen my take projekti. Käykää kattoo YouTube EF my take, siel löytyy eri ryhmien projektei. 

Iltapäivällä meillä oli retki Morro bayhin missä me vietettiin edellinen ilta perheen kanssa.Täällä me tutustuttiin paremmin Indonesialaiseten kanssa ja meillä oli tosi kiva iltapäivä vaikka kaupunki oli ihan mahdottoman tylsä. Mut meneehän se aika jogurttijäätelöbaarii etties.
Ilta me vietettiin perheen kanssa höpötellen ja käytiin syömässä In and Out-burgerit. (Se on semmonen pakko kokea Californiassa).. Tää oli meidän vika ilta koko perheen kanssa koska lapset lähtivät seuraavana aamuna Arizonaan.

Tiistaina meillä oli valmistujaispäivä. Aamulla me tehtiin loppukokeet (myöhemmin kirjoitan tästä lisää) ja viimeisteltiin projektit. Sit me kirjoitettiin perheille kiitoskirjeet. Tässä kohtaa monella oli itku simässä kun tajusi että tää loppuu kohta ja joudutaan jättää perheet. Lounaan jälkeen meille järjestettiin valokuvakilpailu jossa meidän piti etsiä listasta löytyvät asiat kaupungilta ja ottaa niistä kuvat. Etsittävänä oli mm. merenneito, ulkomaalainen, one way kyltti, nainen bikiineisä surffikaupassa... Tää oli niin kivaa. Me oltiin tokia (mä kun luulin et me voitettiin) ja hävitiin ykkösija (koska ostettiin jogurttijäätelöä). 
 Kisan jälkeen me viimeisteltiin meijän esitys mikä esitettäis meijän perheille kun ne tulee illalla koululle. Pian sit oli kaikkien odottama hetki. Saatiin valmistujaishatut (pelkästään tän takii kannatti jo lähtee matkalle, noei). Lakit päässä me noudettiin yksitellen todistukset edestä. Aitoon jenkki meininkiin. Sit otettiin luokkakuvat ja kaikki perinteiset hatunheitto kuvat. 
Perheiden tultua saatiin ruokaa (hamppareita suoraan grillistä) ja cupcaket tai cookiet. Nam, ne oli hyviä. Ruuan jälkeen oli suomalaisten vuoro aloittaa eistykset. Me laulettiin Maamme-laulun eka säkeistö ja siitä vaihettiin lennossa Robinin Boom kahiks ja kaikki tanssi mukana ja lopussa pojat räppäs siin. Meijän hostäiti sano et se oli hauska. Siin oli vaan niin mahtava meininki. :) Pian indonesialaiset esitti oman esityksen missä he tanssivat, lauloivat ja kertoivat matkastaan. Siinä sanottiin viimeiset sanat ja lähdettiin takas kotiin pakkaamaan ja valmistautumaan Losin reissuun.
 Pakkauksen jälkeen (yritettiin punnita laukut ylipainon varalta, hmm ne oli aika hilkulla) me oltiin vanhempien kanssa ja juteltiin vähän kaikkea. He olivat teettäneet meille valokuvakirjat missä oli kuvia matkan varrelta. Tää oli aivan ihana ja me annettiin meidän kirjeet heille. Loppuen lopuksi kaikki itki. Se oli vika ilta yhdessä. He ovat aivan ihania ihmisiä ja mä en unohda heitä koskaan. <3 

Jenna

2 kommenttia:

  1. moi! voisko sun kanssa jutella vaikka kikissä tai facebookissa kielimatkasta kun oon itekkin ensvuonna lähdössä? :)

    VastaaPoista
  2. Juu tuu vaik kikis jenskuu_XD :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)