lauantai 20. joulukuuta 2014

RAHAN KERÄÄMINEN

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Okey, let's talk about money! Kielimatkat ovat aika kalliita ja parin tonnin matka kuulostaa kauhealta summalta, mutta kun alat miettimään kuinka paljon lennot, majoitus, ruuat, opiskelu, nähtävyydet ym. hauskanpito tulisi omalla lomamatkalla maksamaan niin sitä huomaa että ei se ollutkaan enää niin kallis. Lisäksi pääset kokemaan niin paljon ettei sitä voi edes rahalla mitata.
1.Suostuttelet vanhemmat maksamaan. Tää on yleensä vaikeeta ja monilla perheillä ei välttämättä ole varaa kielimatkaan. Joten voit ehdottaa että maksat matkasta puolet tai sovitun osan tai vaikka käyttörahat ja aktiviteetit matkalle. Se et sä osallistut kuntannuksiin, yleensä toimii ja samalla osoitat että haluat oikeasti matkalle. 

Jos tämä onnistui niin sitten vaan rahaa säästämään.
2.Pyydät sukulaisilta rahaa kielimatkaa varten. Kun käyttötarkoitus on hyvä sitä sukulaiset innostuu tukemaan. Rippi-,synttäri-ja joululahjat voi pyytää rahana. Joskus vanhemmat voi vaikka ostaa kielimatkan yhdistettynä synttäri-ja rippilahjana. 

Ja nyt kun joulu on ihan kulman takana ja monet ostelee viel joululahjoja joten tässä hyvä väli pyytää kielimatkaa lahjaksi tai rahaa siihen. EF:llä on myös kielimatkalahjakortteja ja niistä kannattaa ottaa yhteyttä heti toimistolle. 

3.Säästät viikko-ja kuukausirahat. Kun jättää pois kaikki pikkuostokset kuten karkit ja kahvit ym. niin rahaa säästyy huomaamatta. Voi vaikka ottaa vanhan kunnon säästöpossun matkarahastoa varten.

4.Kesätyöt ym.pikkutyöt. Nuorten on vaikea saada nykyään töitä mutta näin joulun alla monet ketjut palkkaavat ruuhka-apulaisia. 
Kesätöiden haku kannattaa aloittaa ajoissa. Kunnat, seurakunnat ja erilaiset yritykset ottavat usein kesätyöntekijöitä. 
4H-kerhot ympäri Suomea järjestävät esim.dogsitter kursseja eläinystäville ja näin voit alkaa ulkoittamaan koiria ja tienata samalla. 
MLL ja 4H järjestävät myös lastenhotokursseja ym. Voit myös auttaa naapureita vaikka lumitöissä. Kaikkia pikkuhommia ei kannata vähätellä. Pitkällä aikavälillä ne kannattavat.

5.Monet urheiluseurat järjestävät erilaisia valmennus tai lastenohjauskursseja nuorille. Nää on mahtavia mahdollisuuksia oppi työelämää ja tienata samalla. Myös lehtienjakoa ja puhelinmyyntiä vähätellään mutta niiden kautta pääsee tutustumaan työelämään ja kesätöiden haussa kaikenlainen työkokemus on plussaa. 


Toivottavasti tästä sai joku apua rahnsäästämisen suhteen ja kommentoikaa mitä tapoja ootte itse käyttänyt ja mitkä ovat toimineet. xD


Jenna

Kuvat: We heart it

2 kommenttia:

  1. Kannattaa ottaa toi taustakuva pois, koska ainaki mun on tosi vaikee lukee sitä ja sen takii en luekkaa://

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun sanoit. Korjasin tuollaisen yksinkertaisen taustan mobiiliversioon, toivottavasti auttoi. :)

      Poista

Kiitos kommentista :)