keskiviikko 11. helmikuuta 2015

ENNEN MATKAA...

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Kauheaa kun on kulunut noin pitkä aika siitä kun olen viimeksi postaillut. Tuntuu et ois kauheasti ideoita, mut en ole saanut niitä vaan toteutettua. Yritän kirjoittaa tätä niin et tästä blogista olisi mahdollisimman monelle apua, joten toivokaa mistä postailisin. Nyt ajattelin kuitenkin kertoa mitä tässä ennen kesää tulee tapahtumaan matkanvaranneille. Ja ne jotka eivät ole vielä matkaa varanneett niin hopi hopi sitä varaamaan. Paikkoja kursseille on vielä jäljellä, mutta jotta pääsisit haluamallesi kurssille, nyt se kannataa varata eli täältä pääset helposti varaamaan.

Heti matkan varttua (viimestään parin päivän sisällä) saat sähköpostiisi vahvistuksen kielimatkastasi. Tän säpön mukana saat myös tunnukset my.ef sivulle, jossa pääset tutustumaan samalle kurssille tuleviin. Mun mielstä kannattaa hyvissä ajoin alkaa tutustumaan kurssikavereihisi. Tähän aikaan alkaa myös facebookiin ilmestyä ryhmiä tiettyyn kohteeseen lähtijöille. Käy kurkkaamaassa onko sun kurssille jo tehty ryhmä ja jos ei niin voit vaikka itse tälläisen perustaa. 
Ja jos joku ei ole tätä vielä tehnyt, niin laita ihmeessä päivälaskuri käyntiin, niin voit seurata kuinka matka lähenee. Ilmasia sovelluksia löytyy pilvin pimein. Aloita matkapäiväkirja ja kirjaa siihen matkan odotteluun liittyviä fiiliksiä ym. niitä on sitten kiva lukea jälkikäteen.
Maaliskuussa USA:n isäntäperhekurssilaisten kannataa jo viimestään nyt täyttää isäntäperhe hakemus. Tee se huolella, koska perheet valitsevat oppilaansa tämän perusteella!! Näihin aikoihin mulle tuli myös tieto meijän koulusta, joka silloin vielä oli San Luis Opisbossa. Lisäksi my.ef:ssä näky jo meijän lukkari/aktiviteetti ohjelma josta sai vähän alustavaa infoa mitä tulee milloinkin olemaan, tää kuitenkin saaattaa muuttua vielä.

Maailis,-huhtikuussa lähtijä-infot alkaa. Näit järjestetään ympäri Suomea isoimissa kaupungeissa. Mutta mä ainakin koin helpommaksi osallistua online-infoon jossa pystyin olemaan kotona sohvalla ja seuraamaan koneelta infoa. EF:n henkilökunnasta joku puhui ja koneella pyöri power point-esitys. Sivun laidassa oli myös chatti johon pysty kommentoimaan ja kysymään asioita jotka paino mieltä. Tänne online-infoon ilmottauduttiin etukäteen ja 15 ennen alkua kirjauduttiin sisään oisko ollut nimellä ja s-postilla. Joka kohteeseen on siis omat lähtijä-infot ja meillä siis oli USA:n lähtijä-info. 

2 kuukautta ennen matkan alkua my.ef:n ilmestyy lähtötasotesti joka pitää tehdä viimeistään 2 viikoa ennen matkan alkua. Täs testin mukaan oppilaat jaotellaan oikeen tasosiin luokkiin. Aikaa tän testin tekemiseen on 45 minaa, mutta mä ainakin tein sen nopeammin. Älä jännitä, koe enimmikseen täynnä monivalintatehtäviä. Suomalaisten kielenopetus on todella laadukasta joten suomalaiset sijoitetaan yleensä 4-5 tasoille. Tee tämä testi kuitenkin huolella.

Toukokuun alussa sain isäntäperheeltäni viestin, jossa he kertoivat perheestään yms. ja toivottivat tervetulleeksi asumaan heidän perheeseen kolmeksi viikoksi. Mulle selvis tässä vaiheessa myös että perheessä majottuu myös toinen suomalainen tyttö. Meidän koulu siirtyi Pismo beachille ja saimme tästä tiedon toukokuun alussa. Pari päivää myöhemmin my.ef ilmestyi meidän lentoaikataulu. 

Summer countdown



Kesäkuu menikin paikkailessa ja matkaa odotellessa. Viiminen ilta suomessa ja pian olinkin matkalla kohti suurta seikkailua. 
🙏
Jenna