torstai 30. huhtikuuta 2015

LENTÄMINEN KOHTEESEEN

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Toivomuksesta kerron nyt kohteeseen saapumisesta kielimatkoilla. EF:llä kielimatkojen hintaan kuuluu lennot Helsingistä kohteeseen. Jos asut kauempana voit varata EF:n kautta liittymälennon Helsinkiin Kuopiosta, Rovaniemeltä, Kajaanista, Kuusamosta, Oulusta, Vaasasta ja Ivalosta. Saatat tällöin saapua jo lähtöpäivää edeltävänä iltana Helsinkiin.

Muutamaa viikoa ennen matkaa, my.ef.com ilmestyy lentoaikataulut ja lentoyhtiöt. Et siis saa lentolippuasi etukäteen vaan ne ovat liiderilläsi. Lentoaikatauluista riippuen lähtöpäiväsi saattaa muuttua. Tarkasta siis lentoaikataulut huolella.

Lähtöpäivää edeltävänä päivänä saat viestin lentokenttävastaavalta. Siinä lukee vielä tapaamispaikka ja aika. Huom! Ole ajoissa!! Lentokentällä tapaat ensimmäistä kertaa suomalaisen ryhmäsi ja liiderisi. Matkustat siis ryhmässä kohteeseen. Teette yhdessä check in lennolle. EF ei pysty vaikuttamaan istumapaikkoihin, mutta jos haluat istua koneessa kaverin kanssa vierekkäin, menkää samaa aikaa tiskille.

Kaikkiin kohteisiin lennetään (poikkeuksena Visby). Lennon pituus vaihetelee kohteesta riippuen 3-24 tuntiin. Voi olla että ette lennä kohteeseen suoraan vaan matkan varella saattaa olla yksi tai useampi välilasku. USA:an mentäessä kohteesta riippuen välilasku voi olla esim. Lontoossa, Frankfurtissa, Pariisissa tai New Yorkissa. Ausseihin mentäessä välilaskuja on useampia ja Maltalle on yleensä välilasku Frankfurtissa. Vaihtoaikaa voi olla vähän tai paljon joten on tärkeää että kuuntelet liiderisi ohjeita vaihdon aikana.

Pitkillä lennoille tarjoillaan lämmin ruoka ja lyhyillä voi olla että saat vain aamu/välipalan. Lentoyhtiöissä on eroja joten voi olla että saat oman rnäytön lennon ajaksi, josta voit valita mitä katsot tai sitten koneessa on vain yleiset näytöt. Pitkillä lennoilla yöaikana sammutetaan valot jolloin sinulla on mahdollisuus nukkua. Kannattaa kuitenkin jo lennolla yrittää sopeutua paikalliseen aikaan.


Kohdemaahan päästyä suuunnataan Jenkeissä maahantulotarkastukseen ja muissa kohteissa matkalaukkuja hakemaan. Sen jälkeen matka jatkuu vielä yleensä bussilla. Esim. Californiaan mentäessä lennetään Los Angelesiin ja siitä kurssikaupunkiin matkaa on 0.5-5 tuntia. Meillä bussimatka kesti jotain 4 tuntia ja pysähdyttiin puolessa välissä matkaa. Kurssikaupunkiin päästyä bussi menee suoraa asuntolalla tai jonnekin keskeiselle paikalle josta perheet tulevat hakemaan oppilaansa. Meidän bussi meni lukion pihalle, missä meidän perhe jo seisoikin tervetuloa-kyltin kanssa. Ja sitten sitä tajusi: "Me ollaan oikeesti Kaliforniassa!"


Jenna

2 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoinen blogi! Ja toi pakkauslista- postaus tuli tarpeeseen, itse pakkaan parasta aikaa. Sanoit Demis että olit just ollut Bulgarias, olisko sul jotain vinkkei? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa että siitä on ollut hyötyä!
      Hmm.. vinkkejä Bulgariaan, ainakin kannattaa ostaa sieltä " the famous bulgarian roses" tuotteita. Oli tosi halpoja, hyvän tuoksuisia ja paikallisten ylpeyden aihe. Tosi hyviä rasvoja, päivävoiteita, saippuaa yms. Suosittelen! Muutenkin kaikki vaatteet ja elintarvikkeet ovat halvempia.
      En tiedä oletko ennen ollut bulgaariassa ja minnepäin olet menossa, mutta varaudu etteivät paikalliset puhu lähes ollenkaan englantia. Eli jos et osaa venäjää tai bulgaaria niin opettele ainakin kyrilliset-aakkoset. Kannattaa myös välttää vanhojen julkisten rakennusten vessoja. Pelkkä reikä lattiassa ei kauheasti ilahduta.
      Bulgarialaiset ovat kaikinpuolin ystävällisiä ja vieraanvaraisia (ainakin mun kokemuksen perusteella) ja oon varma että sulle tulee huippu reissu.

      Poista

Kiitos kommentista :)