maanantai 4. toukokuuta 2015

ENSIMMÄISET PÄIVÄT KOHTEESSA

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Jatkoa aikaisempaan postaukseen LENTÄMINEN KOHTEESEEN.


Kohteeseen saavuttua ensimmäinen päivä tai ilta kuluu tutustuessa ja asettuessa kohteeseen. Ohjelma riippuu tosi paljon siitä moneltako kohteeseen saavutaan. Me saavuttiin illalla ehkä kuuden aikaan paikallista aikaa, joten meillä oli vain vapaailta perheen kanssa. Jos saavutte aamulla tai päivällä teillä voi olla pienen vapaahetken jälkeen vielä welcome dinner/party tai kiertelyä kaupungilla .


Hosteille päästyä me vietiin ensimmäiseksi laukut meidän huoneeseen ja siistiydyttiin vähän. Mua ainakin jännitti todella paljon, joten en tuntenut väsymystä ollenkaan vaikka puoleentoista päivään en ollut kunnolla nukkunut. Me saatiin illalliseksi pizzaa ja hedelmiä. Mä rakastuin jo ensimmäisenä iltana tuoreisiin hedelmiin joissa oli aivan erillainen maku kuin Suomessa. Suosittelen etelänkohteissa ehdottomasti maistamaan paikallisia hedelmiä.


Ensimmäinen ilta oli tosi jännittävä ja jouduin tosi paljon miettii mitä sanon. Perheen lapset puhui tosi nopeasti englantia ja alussa mulla oli välillä ongelmia pysyä mukana, mutta onneks se siitä helpotti. Meillä oli mukana kuvia Suomesta joita sitten esiteltiin illan aikana. Me myös annettiin meidän tuliaiset perheelle. Tuliaiset ja kuvat ovat hyviä jäänmurtajia ensimmäiseen iltaan. Niistä riittää kerrottavaa ja ainakin lumi ja lappi ihmetyttää, varsinkin kohteissa joissa sitä ei sada lunta edes talvella. Ensimmäisenä iltana meille kerrottiin myös käytännön aisoista ja säännöistä esim. suihkun käytön ja ruokailun suhteen. Muista myös ilmottaa Suomeen, että oot päässyt perille niin ei tartte vanhempien soitella perääsi hädissään. (Tästä mainitaan myös lähtijäinfossa.)

Toisena päivänä me suunnattiin aamusta koululle, jolloin meille kerottiin viikoloppuretkistä ja maksullisista aktiviteeteista. Saatiin myös erikseen laput joihin oli kirjattu niiden hinnat ja sisältö. Puolilta päiviltä me saatiin pizzaa ekan virallisen Kalifornia-päivän kunniaksi. Iltapäivällä saatiin tietää luokkajaot, päästiin ekoille oppitunneille ja saatiin kirjat. Koulun jälkeen me mentiin meidän host-äitin mukaan käymään kaupassa ja loppu ilta me vietettimme perheen kanssa pelaillessa ja jutellessa.

Kolmas päivä alkoi aurinkoisena ja heti aamulla me otettiin ryhmäkuva joka jaettiin kaikille vikana iltana. Päivällä me päästiin maistamaan meidän ensimmäiset packed lunchit, jotka sisälsivät mm. vaaleanleivän maapähkinävoilla ja hillolla. Ruokatunnin aikana me myös nähtiin valaita, koska meidän koulu oli korkealla ja sieltä oli esteetön näköala rannalle. Oppitunnit jatkuivat iltapäivällä ja illalla me suunnattiin perheen kanssa syömään burritoja.

Ekat päivät oli just kaikkein jännittävimmät päivät kun ei oikeen tiennyt mitä on tulossa ja mitä tapahtuu. Aikaeron toipuminen kävi mulla yllättävän helposti kun oli koko ajan tekemistä ja oppi paikalliseen rytmiin. Myös uus ilmasto toi omat haasteensa, joten kannattaa varata mukaan kurkkupastilleja ja buranaa.


Jenna

4 kommenttia:

  1. Jes! Vaihtari ja kielimatka -blogit onkin mun lemppareita ;-) Jään siis ehdottomasti seuraamaan <3

    www.sofialaurent.com

    VastaaPoista
  2. Etsit demi.fi;ssä matkailublogeja enkä sinne pysty kommentoimaan.
    http://tavoitteena-mahdottomuus.blogspot.fi/
    Juuri viikko sitten saavuin Kroatiasta ja tänä sunnuntaina olen lähdössäkin jo Saksaan (:

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)