tiistai 26. toukokuuta 2015

TULIAISET ISÄNTÄPERHEELLE

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Mitkä tuliaiset? Kenelle? Miksi?
Monet varmasti huomasivat pakkauslistassa kohdan "tuliaiset isäntäperheelle" ja osalle varmasti nousi mieleen paljon kysymyksiä. 

Kenelle tuliaisia sitten tulisi viedä?
Jos majotut perheessä isäntäperheelle olisi kohteliasta viedä jotain suomesta. He kuitenkin ottavat sinut vapaaehtoisesti luokseen asumaan muutamaksi viikoksi. Erityisesti jos suuntaat Jenkkeihin, jossa perheet ottavat sinut ilman minkäänlaista korvausta luokseen. Tuliaiset toimivat myös hyvänä ensimmäisen illan "jäänmurtajana" ja saatte varmasti keskustelun aikaiseksi. 
Jos tiedät että perheeseen majottuu myös muita ulkomaalaisia oppilaita, voit heillekin viedä jotain pientä Suomesta. Mm. salmiakki toimii aina. Sitä on helppo jakaa kaikille kun kukaan ei kuitenkaan halua kuin yhden palan ja saatte hyvät naurut. Salmiakkia voi pitää muutenkin mukana ja tarjota tilanteessa kuin tilanteessa. 
Mitä viedä tuliaiseksi?
Tuliaisen ei tarvitse olla mitenkään iso tai kallis. Ajatus on tärkein. Kannattaa viedä jotain todella suomalaista, mitä heillä ei välttämättä ole saatavilla. Mä innostuin viime kesänä ehkä vähän liikaa tuomaan tuliaisia. (en edes muista mitä kaikkea vein.) Tai no ei välttämättä liikaa, mutta vein tosi paljon verrattuna moniin muihin joiden kanssa olen puhunut. Jos teidät että perheeseen tulee muita suomalaisia, kannattaa taktikoida niin ettette vie samoja asioita. 
  
Eli mä vein mm. mölkky-pelin. Tätä oli tosi kiva pelata lasten kanssa niin kauan kunnes 7-vuotias host-poika hävis ja eihän siitä tullut kuin itku. Tää on helppo opettaa ja mölkky on kunnon suomalainen klassikkopeli. 
Muumit: En muista veinkö Muumimukia mun Jenkki perheelle, mut ainakin Bulgarian perheelle. Kaikki Muumi-tuotteet toimii varsinkin jos perheessä on lapsia. Kannattaa kuitenkin selittää perheelle mitä Muumit on, koska voin vaan kuvitella mitä ne ajattelee niistä ilman selitystä.
Sit mä tein itse perheen äitille patalappun jonka toisella puolella oli Suomen lippu ja toisella puolella USA:n lippu. Olihan siinä aikamoinen näprääminen, mutta olin tyytyväinen lopputulokseen. Luovuutta vaan käyttöön tuliaisia miettiessä. 

Angry birds: Sivistäkää ulkomaalaisia. Harva tietää tämän hittipelin olevan alunperin suomalainen, joten vein perheen lapsille Angry birds pehmot. 

Vein myös Fazerin sinistä. (Toimii aina) koska suomalainen suklaa on niin erillaista kuin ulkomailla ja salmiakkia. Kannattaa asennoitua ettei perhe siitä tykkää, mutta parhaat naurut siitä saa. Myös Pandan lakritsi on kiva tuliainen. 

Ruisleipä: Uusi tuttavuus ulkomaalaisille. Varsinkin Briteissä tuntuu ettei sieltä saa muuta kuin vaaleeta "mömmöleipää".

Marimekon tuotteet: Tosi kivoja ja värikkäitä. Tätä merkkiä tunnetaan myös vähän esim. Jenkeissä ja ainakin Nycistä löytyy marimekon liike. Voit viedä vaikka patalappuja, pyyhkeitä tai meikkipussin.
Iittalan tai Pentikin astioita, kynttilöitä, pyyhkeitä yms. kivoja lahjatavaroita kannattaa hyödyntää. Sieltä saa helposti jotain kivaa pientä tuotavaa.  
Suomesta kertova kirja: Esim. koirien Kalevala, Tatun ja Patun Suomikirja.... Huomiothan että ostat kirjan kohdemaan kielellä. 
Suomi magneetti, Suomen kartta, Suomi-muki, Lätkäpaita, valokuvia... tuliaiseks voit viedä mitä tahansa. Mielikuvitus vaan käyttöön, mutta älä ota tuliaista liiallista stressiä. 

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)