lauantai 17. lokakuuta 2015

LENTÄMINEN CAIRNSIIN

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

"Kauan teijän lento kestää? Miten sä jaksat istuu sen?" Kuinkakohan monta kertaa ennen Australian matkaa ehdin kuulla nämä kaksi kysymystä. Jotenkin kaikkia aina ihmetyttää lentomatkan pituus. Australiaan lähdin tietoisena siitä, että olisin menossa maapallon toiselle puolelle ja matka tulee olemaan pitkä. Lentomatka ei kuitenkaan estänyt mua lähtemästä. 
Meidän lentotiedot tulivat MY EF:ään toukokuun aikana. Silloin ekaa kertaa totuus iski vasten kasvoja ja mä todellakin mietin kuinka jaksaisin olla matkalla monta päivää. Onneksi meillä ei ollut ketään kovin lentopelkoista matkassa. Lentoreitin piti alunperin kulkea Helsinki-Lontoo-Sydney-Cairns. 
3/7 perjantaina kello 14:00 meidän Suomi-ryhmä tapasi Helsinki-Vantaan lentokentällä British Airwaysin baggage dropin edessä. Kaikki oli tosi innoissaan ja oli bongata tuttuja kasvoja. Osa oli saapunut jo aikasemmin ja joku taisi tulla vielä myöhässä. Meidän liideri aloitti nimenhuudolla ja keräsi vakuutuskorttitiedot sekä lupalaput. Saatiin jo silloin kuulla, että meidän pitkä lento olisi noin 11 tuntia myöhässä. Matka alkoi siis sähläyksellä kun ei oikeen tiedetty mihin asti laukut pitäisi "checkata sisään". Kaikki kuitenkin selvisi ja päästiin turvatarkastuksen läpi. 

Meidän ensimmäinen lento lähti 17.15 Lontooseen. Istuttiin kaikki aikalailla samassa kohdassa konetta, joten kolmessa tunnissa ehdittiin hyvin tutustua muiden kanssa. Lennon myöhästymisestä johtuen jäättiin Lontooseen yöksi. Me yövyttiin Hiltonin lentokenttähotellissa kahden hengen huoneissa. Samassa hotellissa yöpyi myös ainakin norjalaisten, tanskalaisten ja ranskalaisten ryhmät. Illalla syötiin buffet-illallinen ja ihan vaan juteltiin ja tutustuttiin muiden kurssikavereiden kanssa. 


Seuraavana aamuna lähdettiin kuuden aikaan aamulla kentälle. Saatiin lentokentälle ruokaliput, koska ei ehditty syödä hotellilla aamiaista. Lento Lontoosta-Sydneyhin lähti 8:30, välissä meillä oli tankkaustauko Dubaissa. Lontoo-Dubai pätkä kesti seitsemän tuntia ja kone oli lähes tyhjä. Saatiin itse valita paikat ja jokaiselle riitti oma penkkirivi. Samassa koneessa oli myös kaikki muut Euroopan ryhmät italialaisia lukuunottamatta.



Seuraava pätkä Dubai-Sydney olikin sitten se pisin osuus, lento kesti 14 tuntia. Kone oli täynnä ja jouduttiin palaamaan omille paikoille. Lentoyhtiönä toimi Qantas ja jos joku sanoo vielä joskus, että lentokoneruoka on aina pahaa, niin on pahasti erehtynyt. Qantasin ruuat oli aivan parasta. Saatiin kaakaota vaahtokarkeilla, ruokaa oli aina 3 eri vaihtoehtoa ja hedelmät ja salaatit olivat aina tuoreita. Koneessa oli myös oma kokki, joka tarjoili meille. Jos joskus lennätte Australiaan, voin suositella Qantasia! 









Sydneyn lennon peruuntumisen takia meidän loppu lentomatka muuttui ja Sydneysta jatkettiin Brisbaneen. Sydneyn yli tiukan maahantulotarkastuksen takia meinattiin myöhästyä lennolta ja jouduttiin juoksemaan. Lopulta kone lähti meidän takia myöhässä. Brisbanessa ehdittiin käydä nopeesti siistiytymässä ja kiireellä jatkettiin Cairnsin lennolle. 

5/7 Vihdoin sunnuntai iltana (22:30) noin 53 tunnin matkustamisen jälkeen päästiin perille. Siinä vaiheessa kaikki oli ihan väsyneitä ja jutut oli sen mukaisia. Cairnsissa meitä vastassa oli paikalliset liiderit ja saatiin kuulla meidän isäntäperheet ja kämppikset. Osalla perhe oli jo kentällä vastassa, mutta meidän perheeseen me lähdettiin taksilla. Mukana oli myös muita oppilaita, joiden perheet asuivat samalla suunnalla. Oltiin kaikki tosi jännittyneitä, eikä oikeastaan tiedetty mitä odottaa. Päästiin kuitenkin perille ja ensimmäinen asia mitä teki mieli oli uni ja suihku. Joskus näitä kahta asiaa pitää itsestään selvyytenä eikä niitä oikeen osaa arvostaa. Ton matkan jälkeen paras tunne oli kun sai vain lysähtää sängylle ja päästä raikkaaseen suihkuun.

1) Kauan lento kesti? 
- Koneessa istumista oli noin 32 tuntia ja matka kokonaisuudessaan 53 tuntia
2) Kuinka jaksoin istua koneessa?
- Oikeastaan ihan hyvin. Tauot oli hyvissä väleissä, jolloin pääsi jalottelemaan. Mä pystyn jopa nukkumaan koneessa, joten nukuin aika paljon ja kulutin aikaa katsomalla leffoja. Tulihan sitä muutamassa kohtaan olo, ettei tää matka lopu koskaan, mutta kaikesta selvittiin. Australia on niin upea paikka, että matkustaminen sinne oli kaikki sen arvoista. 
Jenna

2 kommenttia:

  1. Hihii,itselläni suuri syy miksi haluan Ausseihin on juuri se pitkä lentomatka koska rakastan lentokenttiä ja koneita (niin outoa kun se onkin:). Jos suunnitelmat toteutuu, niin lähdenkin kesällä 2018.




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvä etten oo ainoo. Lentäminen on parasta ja lentokentällä tulee aina aivan mahtava fiilis! Toivottavasti pääset lähtemään Aussit ja USA on molemmat ihan mahtavia kohteita. Jos haluut kuulla lisää mun matkoista tai kysellä jtn niin laita rohkeesti viestiä. :)

      Poista

Kiitos kommentista :)