sunnuntai 29. marraskuuta 2015

8 HYVÄÄ SYYTÄ LÄHTEÄ KIELIMATKALLE

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

1. Kaverit:
Kielimatkoilla tutustuu uusiin ihmisiin Suomesta ja ulkomailta. Osasta tulee parempia ystäviä ja osasta tuttuja, mutta ihan varmasti kaikki saa paljon uusia kavereita eikä kukaan jää yksin. Meidän kurssilla ainakin, jos joku meinas jäädä yksin sille mentiin heti juttelee ja otettiin se mukaan tekemään kaikkee kivaa. Jokainen löytää siellä oman porukkansa jonka kanssa sit on ja pitää hauskaa. Pääasia on et lähtee matkaan avoimin mielin ja iloisella asenteella, on paljon helpompi tutustua. Mä sain ystäviä niin Suomesta kuin ulkomailta ja me pidetään edelleen tiiviisti yhteyttä.


2. Kielitaito paranee:
Missäs muualla sitä oppii parantamaan kielitaitoa, kuin juuri siellä missä sitä puhutaan äidinkielenä. Väkisinhän sitä oppii, kun joutuu kuuntelemaan ja hoitamaan asiat päivittäin vieraalla kielellä.  Lisäksi oppitunneilla opetellaan sanoja ja opiskellaan eri aiheita vieraalla kielellä. Hyvällä asenteella sitä huomaa, että kielitaso on hypännyt monta tasoa ylöspäin parissa viikossa. 

3. Itsenäistyminen:
Kielimatka on usein ensimmäinen ulkomaanmatka ilman vanhempia. Joudut itse hoitamaan asiasi eikä vanhemmat ole vieressä neuvomassa koko ajan, että olethan syönyt, muistithan laittaa aurinkorasvaa, laita nämä vaatteet päälle tai anna passi meille talteen. Huolehdit itse itsestäsi, omista tavaroista ja aikatauluista. Pääset kokeilemaan omia siipiään turvallisesti. Kielimatkalla on koko ajan mukana suomalainen tai ulkomaalainen liideri, jonka puoleen voi kääntyä jos iskee hätä. Paljon turvallisempi tapa itsenäistyä, kun lähteä yksin reilaamaan ympäri maailmaa.

4. Kulttuuri:
Kielen oppimisen lisäksi, pääset tutustumaan uuteen maahan, uuteen kulttuuriin. Opit uusia tapoja, näet uusia paikkoja ja nähtävyyksiä. Pääset shoppailemaan kauppoihin joita ei Suomessa ole. Pääset myös näkemään erilaisia nähtävyyksiä kuten big benin, Hollywood signin,  Sydneyn oopperatalon, vapauden patsaan, Eiffel-tornin jne. Kuka nyt ei unelmoisi mahdollisuudesta lähteä kiertämään maailmaa. Muutamassa viikossa erilaiset fraasit ja pienimuotoinen aksentti tarttuu mukaan. 

5. Itsevarmuus:
Uskallat käyttää vierasta kieltä. Saat paljon itsevarmuutta ja huomaat ettei tarvitse osata kaikkea täydellisesti, vaan opit että sinua yritetään ymmärretää vaikka sänköttäisit kuinka epäselvästi ja aina voi turvautua elekieleen. Saat itsevarmuutta olla oma itsesi, kukaan ei tuomitse sinua. Paras fiilis on ku tuut kotiin ja ajattelet "mä selvisin" tai "mä oli todellakin just kuukauden yksin ulkomailla!"


6. Muistot:

Parhaat muistot, ihnat uudet ystävät, monta kokemusta rikkaanpana, kamera täynnä ihania kuvia... Nää muistot kantaa mukana koko loppuelämän eikä niitä kukaan voi ottaa pois. Syystalven pimeimpinä hetkinä, tai kun tuntuu et mikään ei onnistu, voit aina palata muistoihin ja johan alkoi päivä hymyilemään. 


7. Kokemukset:

Pääset kokemaan niin paljon uutta mitä et ikinä kokisi perhelomalla. Asuminen paikallisessa perheessä, hullujen ideoiden toteuttamista, nauttimista ihanista päivistä, osallistuminen parhaisiin aktiviteetteihin jne. Matkan aikana voit hypätä vaikka laskuvarjohypyn, laskea koskea tai kokeilla uutta lajia kuten surffausta. 


8. Avoin asenne elämään:

Joskus en vaan ymmärrä ihmisiä, jotka ei ole koskaan eden käynyt ulkomailla. Heidän maailmankuva on niin paljon supistuneempi ja tuntuu etteivät he pysty ajattelemaan kuin yhdestä näkökulmasta. Kun olet kiertänyt maailmaa, opit ymmärtämään asioita ja eri tavoin ja ajattelemaan laajemmin. Niin kuin sanonta kuuluu "matkailu avartaa"! (Jos ei muuten niin ainakin lompakkoa.) 



+ pääset viettämään kesän ulkomailla, kaukana Suomen kylmästä ja sateisesta kesästä. 



Heh, näköjään mäkin sorruin näihin kuha vitseihin. 
Jenna

2 kommenttia:

Kiitos kommentista :)