tiistai 5. tammikuuta 2016

VUOSIKATSAUS 2015


 Ihanaa uutta vuotta 2016! 
Näin vuoden alussa on hyvä palata muistelemaan viime vuotta. Vuoden aikana on tullut käytyä yhdessä jos toisessakin maassa. Täytyy sanoa, että 2015 oli mulle matkailurikas vuosi ja sen aikana tuli vietettyä yli 50 päivää ulkomailla.
3 eri maanosaa, 7 eri maata, lähellä ja kaukana, vaihtuvalla kokoonpanolla, 6 mahtavaa reissua. Missäs sitä tuli käytyä?

Tammikuussa suunnaksi tuli Latvia ja Riikan kaupunki. Viikonloppu Riikassa hujahti nopeasti shoppailessa ja kierellessä paikkoja. Riikan matkan postaukseen pääset tästä.



Hiihtolomalla päätettiin lähteä tonne rapakon toiselle puolelle ihastelemaa talvista Isoa Omenaa. Samaan aikaan kaupungissa oli myös muotiviikot ja sen ansiosta lompakko tyhjeni alennusmyynneissä. Paluumatka kuitenkin myöhästyi "lumimyrskyn" takia ja jouduimme viettämään toista päivää JFK:n kentällä. Nycin matkasta tulee varmasti jossain vaiheessa postausta.


Maaliskuussa mun entisestä koulusta lähti neljä oppilasta ja kaksi opettajaa kansainvälisyysmatkalle Bulgarian Pleveniin. Me vietettiin noin viikko isäntäperheissä majoittuen ja muihin oppilaisiin tutustuessa. Tämä projekti on osa EU:n Erasmus+ projektia. EU:n projektit ovat eri pitusia ja mukana on eri maita ja kouluja. Koulumme on mukana kaksi vuotisessa projektissa, jossa mukana ovat myös kuusi muuta koulua Puolasta, Bulgariasta, Italiasta, Kroatiasta, Romaniasta ja Turkkista. Tästäkin matkasta ja kansainvälisyysprojekteista on todennäköisesti tulossa postausta.

  

 Keväällä oli pari kuukautta taukoa matkailusta, mutta kesäkuun alussa saatiin parin hyvän ystävän kanssa idea, että lähdetään käymään Virossa. Parin päivän päästä me oltiinkin jo matkalla. Menimme päivä Tallinnassa reissulle, jolloin lähtö oli aamulla ja paluu illalla. Meillä oli hyvin aikaa kierellä Tallinassa, shoppailla ja viettää laatuaikaa toistemme seurassa. 

Heinäkuun alussa koitti lähtö Australiaan. Meidän harmiksemme pitkä lento oli myöhässä ja matka keskeytyi. Yövyimme yhden yön Hilton hotellissa, joten voin sanoa käyneeni Lontoossa viime kesänä. 

Lennon viiväsymisestä huolimatta pääsimme Cairnsiin hieman toki myöhässä. 28 päivän ihana Aussimatka piti sisällään paljon uusia ystäviä, mahtavia kokemuksia ja paljon ihania muistoja. Kolmen päivän Sydneyn vierailu kruunasi koko kuukauden. Australian matka on ollut pitkään mun suuri unelma ja nyt mä toteutin sen. Tästä matkasta on jo useampi postaus ja lisää on tulossa.

Syksy tuli ja meni ja joulukuun puolessa välissä suuntana oli ykkösristeily Tukholmaan. Vietimme päivän Tukholmassa shoppaillen hyvässä seurassa. Mahtava päätös ensimmäiselle lukukaudelle ja koko vuodelle. 
Mitä teidän vuosi 2015 piti sisällään? Toteutitteko te unelmia viime vuonna? 
Jenna 

2 kommenttia:

  1. Vuosi 2015 oli parhain ikinä kaikkine kommelluksineen. Vuoden kruunasi kielimatka Brightoniin! Voisin palata tohon aikaan milloin vaan! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että sullakin on ollut mahtava vuosi. Kielimatkat on kyllä mahtavaa aikaa ja sen aikana syntyneihin muistoihin palaa aina mielellään takaisin :)

      Poista

Kiitos kommentista :)