sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

15 SYYTÄ MIKSI KANNATTAA MATKUSTAA CAIRNSIIN

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Otsikko taitaakin kertoa kaiken tarpeellisen. Tässä tulee 15 syytä miksi kannattaa lähteä matkalle Australian Cairnsiin.

1. Cairns on monipuolinen rantakaupunki, josta löytyy kaikille jotain.
2. Keskustassa on Lagoon, joka on kaikille vapaassa käytössä. Cairnsissa järjestetään myös kaikille avoimia liikuntatunteja päivittäin. Keskustasta löytyy myös lapsille leikkipuistoja, kaikille liikuntapaikkoja kuten lentopallokentät, skeittirampit ja kuntoiluvälineitä. Esplanade kulkee rannan viertä ja tarjoaa kauniin lenkkeilyreitin. Keskustassa on myös ilmainen Wifi-yhteys. 



3. Kaupungista löytyy paljon erilaisia ruokapaikkoja. Ravintoloita löytyy laidasta laitaan aina paikallisista ravintoloista, mäkkäriin ja laadukkaampiin ravintoloihin. 
4. Cairns sopii myös pienemmän budjetin matkaajalle, koska keskustasta löytyy majapaikkoja ja ravintoloita, jotka on suunnattu pienemmällä budjetilla matkustaville.
5. Cairnsissa työskentelee erilaisissa tehtävissä myös paljon nuoria ja kaupungista löytyy töitä reilaajille. Me törmäsimme matkan aikana muun muassa ruotsalaisiin, jotka työskentelivät osan aikaa turistiyrityksissä. 
6. Keskustasta löytyy paljon kauppoja ja ostoskeskus. Keskustasta löytyy: ruokakauppoja kuten Woolworths, paljon turistikauppoja, paikallisia marketteja, joista voi ostaa hedelmiä tai lihaa, vaatekauppoja ja merkkikauppoja. 


7. Keskustassa on paljon yrityksiä, jotka järjestetää erilaisia retkiä. Cairnsista on mahdollisuus lähteä muun muassa vierailemaan Isolla valliriutalla, sademetsässä, eläintarhassa tai kokeilla erilaisia extreme-lajeja. 
8. Cairnsin ympäristössä sijaitsee useita todella kauniita rantoja kuten Holloways beach ja pienempiä kaupunkeja. Julkisen liikenteen avulla liikkuminen käy todella kätevästi. 


9. Lentokenttä sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päästä keskustasta. Cairnsiin on helppo lentää muista isoista kaupungeista ja esimerkiksi Sydneysta lento kestää kolmisen tuntia. 
10. Cairnsissa australialaiseen tyyliin, ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita. 
11. Cairns sijaitsee rannikolla Queenslandissa. Aurinko paistaa ympäri vuoden ja kesällä lämpötilat kohoavat yli +30C° ja talvisinkin lämpötila pysyy +15C° yläpuolella. 
12. Cairnsissa on mahdollisuus nähdä villieläimiä varsinkin hieman keskustan ulkopuolella. Pongaa luonnossa muun muassa kenguruita, wallabeita tai papukaijoja. 


13. Keskustassa on mukavan lomakohteen meininki, eikä aluetta ole lyöty täyteen kerrostaloja. Tarjolla on puistoja, palmuja ja luonnon helmaa. 
14. Luonto Cairnsin alueella on todella upea. Täältä löytyy vesiputouksia, sademetsää, sukelluspaikkoja ja vuoristoa. 
15. Esplanaden kupeessa on mahdollisuus grillata isommallakin porukalla tai viettää aikaa allasalueella. 

Yhdellä lauseella Cairns oli mulle täydellinen paikka viettää kuukausi. Onko teillä millaisia kokemuksia Cairnsista? 


Jenna

41 kommenttia:

  1. Harmi, että nuo välimatkat Australiassa ovat niin suuria. Ollaan suunniteltu reissua Sydneyyn vajaan vuoden päähän, mutta tuskin ehditään "poiketa" kolmen tunnin lentomatkan päähän alle 2 viikon reissulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä oikeassa. Välimatkat Australiassa on mahdottoman pitkiä, vaikka kartalla ne näyttävät olevan niin lyhyitä. Ehkä kuitenkin joskus vielä ehditte sinne poiketa. :)

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää kyllä hienolta paikalta! Voisin helposti tehdä retken tuonne, jos ei Australia olisi ihan niin kaukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cairns on kyllä ihan unelma paikka. Harmi, kun sitä ei voi leikkaa irti ja siirtää vähän lähemmäksi. :D

      Poista
  3. Australia on to do-listalla, mutta harmi vaan, kun se on niin kaukana, ettei ihan lyhyellä varoitusajalla pysty lähtemään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Australia on kyllä upea paikka! Onneksi se on kuitenkin sen verran pysyvä paikka, että kyllä sinne vielä itse kukin ehtii :D

      Poista
  4. Australia on vielä näkemättä, mutta joku kerta vielä. Se vaatii sen verran aikaa, että pitää ihan oma reissunsa sinne varata. Vähän mietin, että jos olisi tehnyt viikon pysähdyksen matkalla Uuteen-Seelantiin mutta sitten päädyin kuitenkin siihen, että eihän viikko riitä mihinkään. Ensi kerralla siis. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, on se niin iso paikka ettei viikko tunnu riittävän mitenkään. Paremmalla ajalla kahlaa sitten samalla kertaa, vaikka koko mantereen läpi :)

      Poista
  5. Ehkä joku päivä vielä minäkin lähden Australiaan. Jostain syystä se ei ole ollut paikka, johon eniten himoan, mutta vuosi vuodelta se tuntuu enemmän kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Australia on kyllä niin upea ja erilainen paikka. Ehkä matkakuumetta pitää nostatta vielä muutama vuosi, niin koko mannerta lähtee valloittamaan uudella innolla :D

      Poista
  6. Varmasti ihana paikka! Australia on ollut itsellänikin to do-listalla varmasti aina, mutta silti matkat on suuntautuneet aina jonnekin muualle. Mutta varmasti vielä jonain päivänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi vielä ehtii! Toivottavasti maltat sinne joskus vielä suunnata, vaikka onhan muutkin kohteet todella hienoja :)

      Poista
  7. Me ollaan pyöritty Cairnsissä paljonkin, neljä eri kertaa ja aina useampi viikko. Viime kerralla oltiin 5 viikkoa ja mentiin Cairnsin lähellä siis myös naimisiin. Eli Cairns on meille todella lähellä sydäntä, ja käydään ainakin kerran parissa vuodessa :) Cairns on ihana, koska se on pienempi kuin Sydney tai ne muut suurkaupungit. Siellä on rento lomatunnelma ja ihana trooppinen ilmasto. Se syy miksi me rakastetaan Cairnsiä on kuitenkin kaupungin ulkopuolella. Mielettömiä palmurantoja yksi toisensa perään matkalla Cape Tribulationiin. Kukkuloille sisämaahan päin taas kun lähtee niin tulee vastaan huikeita vesiputouksia ja sademetsää. Port Douglas siinä tunnin päässä on myös ihana. Uusi reissu pitäiskin saada suunnitteille... Oon myös itse kirjoittamassa samantyylistä postausta pian, viimeisimmästä reissusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan kyllä joka sanan! Wautsi olisipa itselläkin mahdollisuus matkata sinne noin usein. :)

      Poista
  8. Cairns kuulostaa hyvältä matkakohteelta. Itse olen jo pitkään haaveillut australiasta ja ensi lokakuussa teemmekin sinne matkan. Tosin suuntaamme Adelaideen ja kiertelemme siinä lähistöllä. Mutta uskon, että mika vaan paikka Australiasta on elämys ja tarjoaa uutta ihmeteltävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adelaide on kuulemma kanssa ihana paikka. Toivottavasti teille tulee loistava matka :D

      Poista
  9. Me ollaan mietitty matkaa Australiaan jo ikuisuuden, Sydneyssä asuu useampiakin kavereita. En vaan tiedä, selvitäänkö missään vaiheessa sinne asti! Matkaan pitäisi kuitenkin varata varmaan kolmisen viikkoa, lyhyempi aika tuskin kannattaa, ja ulkomailla asuvana haluan kuitenkin suunnata usein lomalle Suomeen. Pöh! Cairns vaikuttaa tosi kiinnostavalta paikalta, ja pidemmällä lomalla sinne voisi ehkä lentääkin. Ehkä sitten joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydney on kanssa todella upea paikka. Tietysti aivan erilainen kuin Cairns, mutta molemmissa omat viehätyksensä. Toivottavasti päädytte jossain vaiheessa matkan vielä varaamaan. :)

      Poista
  10. Joskus kauan sitten viivyttiin tuolla päin muutama päivä, kuten Port Douglasissa siinä naapurissa. Ihan mukavaa seutua :-) - kuten totesit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Port Douglas oli kanssa kivaa aluetta, mutta valitettavasti meidän vierailulle sattui synkempi päivä. Täytyy käydä vierailemassa kaupungissa vielä joskus. :)

      Poista
  11. Tää ei nyt yhtään helpottanut mun Aussikuumetta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei varmasti! Kummallinen tuo Aussikuume, sitä on vissiin aika paljon liikenteessä.

      Poista
  12. Australia kokonaisuudessaan on vielä haaveissa :) Milloinkahan voisi lomailla niin pitkään että ehtisi saada edes jonkinlaisen käsityksen tuosta hienosta maasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, on Australia sen verran iso paikka ja lennotkin vievät aikaa, että viikon reissun takia ei kannata lähteä. Ehkä ne haavet vielä käyvät toteen. :)

      Poista
    2. Totta, on Australia sen verran iso paikka ja lennotkin vievät aikaa, että viikon reissun takia ei kannata lähteä. Ehkä ne haavet vielä käyvät toteen. :)

      Poista
  13. Fontti on todella haastavaa lukea, ihan vaan tiedoksi ;) Cairns jäi kokematta viime syksyn Aussivisiitillä, mutta on taatusti ohjelmassa seuraavalla. Siinä lähistöllä on paljon sellaista mitä haluaa nähdä :) / Sir Bizler

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cairnsin alueelta löytyy kyllä varmasti jokaiselle jotain. Fontin kanssa on jo taisteltu pitkään ja täytyypä vielä yrittää muuttaa sitä selkeämmäksi. Kiitos kun viitsit asiasta mainita. :)

      Poista
  14. Syitä löytyy varmasti vielä ainakin 50 lisää... Kyllä Aussit alkaa kiehtoa enemmän ja enemmän, kun maasta saa nyt lukea blogista jos toisestakin. :) Kivan lyhyt ja ytimekäs postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän näitä syitä löytyisi vaikka kuinka paljon, mutta ehkä nämä riittää alkuun. :)

      Poista
  15. Australia houkttelisi täälläkin kovasti, mutta se on sen verran kova satsaus (muita maita ei pääsisi kätevästi koukkaamaan saalla reissulla, pitkä etäisyys, kovat lentohinnat, reissuun varattava runsaasti aikaa...) joka suhteessa, että hieman sa varmaan tuo maaginen manner minua odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko sanoa, että matkustaminen Australiaan on kyllä melko vaivalloista. Voisiko matkaan yhdistää vaikka Singaporen tai Uuden-Seelannin? :)

      Poista
  16. Cairns niin kuin "koko" Australia kiinnostaa todella paljon. Vähintään kuukauden reissu tavoitteena sinne mahdollisimman pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava tavoite! Paikkana Australia on niin upea ja monipuolinen, suosittelen. :D

      Poista
  17. Uskotaan. Cairns olisi ehdottomasti listalla, jos joskus Autraliaan pääsisin.

    Sanon samasta asiasta kuin joku tuossa aikaisemminkin, eli fontti on hankala lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Cairns kohteena kiinnostaa! Nyt kyllä fontti menee ehdottomasti muutettevaksi. :)

      Poista
  18. Cairns oli minunkin haavekohteeni yläastelaisena ja lukiolaisena, ja miksei sinne vieläkin voisi seikkailla. Aika hienon mahdollisuuden olet saanut, kun pääsit sinne kielikursseilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin totta. Kielikurssi oli upea mahdollisuus, josta pitäisi aina muistaa olla kiitollinen! :)

      Poista
  19. Hei!
    Itse olen kesällä -17 lähdössä Cairnsiin tai Usaan (Kalifornia/New York). Matkan aikana tulen olemaan n. 14. Olenko ihan yksin, jos suurin osa on 16-17 vuotiaita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Vitsi kaikki noista kohteista on kyllä todella upeita. Todennäköisesti olet 14-vuotiaana kurssin nuorimpia, mutta en usko että jäisit yksin. Molemmilla matkoilla ei iällä ollut niin merkitystä ja kaikki pystyi olemaan kaikkien kanssa ja sainkin paljon niin vanhempia kuin nuorempia kavereita. Ekalla matkalla Californiaan täytin vast pari päivää ennen lähtöä 15, joten älä anna iän estää! :D

      Poista
  20. Vastaukset
    1. Hihii kiitos ihana! Tämmöiset kommentit piristää aina :)

      Poista

Kiitos kommentista :)