lauantai 16. huhtikuuta 2016

AUSTRALIA WILDLIFE

Australian luonto on todellakin ainutlaatuista ja ihmeellistä. Se on tunnettu muun muassa erilaisista pussieläimistä, joita esiintyy vain kyseisellä mantereella. Listasin tähän postaukseen, millaisia eliöitä matkan aikana tuli luonnossa vastaan, joten mukaan ei siis lasketa eläintarhoissa tavattuja kavereita. 

1. Kengurut
Käsi ylös, jos oot koskaan unelmoinut näkeväsi kenguruita! Kyseinen eläin oli varmasti ykkösenä mun Australian must to see-listalla ja voitte vaan uskoa kuinka hypin innoissani ilmaan, kun ensimmäisenä aamuna nähtiin pari yksilöä bussille kävellessä. Kengurita matkalla tuli vastaan pääasiassa meidän kotipaikan lähtettyvillä Clifton beachilla. 

Valitettavasti kuvassa oleva yksilö on Cairns Zoosta. 

2. Wallabit
Wallabit ovat kenguruiden pienikokoisempia versioita. Wallabeita näkyi matkan aikana satoja. Niitä oli kaikki pellot täynnä ja ne hyppeli teiden reunoilla. Out back-viikonloppuna pääsimme seuraamaan myös villien kalliowallabeiden ruokintaa. 



3. Kakadut
Matkan puolessavälissä tajuttiin alkaa tähyilemään ylöspäin puihin, kun huomattiin eräällä kotimatkalla kakaduiden lentelevän pään yllä. Pian tajuttiin, että monet puut olivat Cairnsin alueella täynnä näitä upeita lintuja. 



4. Lepakot ja pelikaanit
Cairnsin alueella varsinkin keskustassa puut notkuivat päivisin lepakoista ja pimeän tullen ne lähtivät liikkeelle. Päivisin lepakot pitivät kauheeta meteliä ja iltaisin kotiin kävellessä huomattiin niiden lentelevän ihan pään vierestä. Onneksi nämä eivät taineet olla niitä pahamaineisia vampyyreja. Cairnsin keskustassa meren rannalla majaili myös muutamia pelikaaneja. Nämä olivat melko isoja lintuja ja oli hienoa nähdä niitä ihan luonnollisessa elinympäristössä. Toki matkan aikana nähtiin myös paljon mitä erikoisempia lintuja. 



5. Liskot/kilpikonnat
Meidän kotitalon ulkoseinillä nähtiin melko paljon pieniä liskoja, kutsutaanko niitä gekoiksi. Kilpikonnia jotkut pääsivät pongaamaan Ison Valliriutan reissulla, mutta tottakai mä en kuulunut niihin onnekkaisiin. Sademetsä kierroksella nähtiin kylläkin pari pientä kilpparia, joista yhden tarkkasilmäisimmät varmasti kuvasta huomaavat. 


6. Vesieläimet
Isolla Valliriutalla päästiin katselemaan monia erilaisia simpukoita sekä kaikenlaisia kaloja. Matkalla päästiin pongaamaan myös valaita, sekä parin rantareissun aikana näimme delfiinejä. Kuvassa uiskentelee pari valasta.


7. Hämähäkit
Tosiaan Australia on tunnettu tuhansista erilaisista hämähäkeistä, joista varmsti Sydneyssa tavattava tunneliverkkohämähäkki herättää eniten kauhun värähdyksiä. Onneksi me ei sellaista tavattu, vaan yksi pikkuinen roikkui vessan katosta, sekä yksi hieman isompi puussa. Eli kuukauden aikana näimme onneksi vain kaksi hämähäkkiä. Oltiin tän asian kanssa ylivarovaisia ja katsottiin muun muassa aina kengät, ettei sielä ole mitää ennen kuin laitettiin ne jalkaan. 

Harmikseni matkan aikana jäi monia eläimiä näkemättä, mutta onpas ainakin aina yksi syy lisää palata takaisin. Mitä mieltä olitte tällaisesta postauksesta ja heräsikö ajatuksia?

Jenna

3 kommenttia:

  1. Mihin lähet tänä kesänä kielimatkalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa vielä sanoa, täytyy eka saada loput pisteet kasaan :)

      Poista
  2. Paljonko sulla on pisteitä tällä hetkellä:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)