torstai 27. lokakuuta 2016

MITÄ, ONKO KIELIMATKALLA MUKA VAPAA-AIKAA?!

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Monet ovat varmasti kuulleet ja saaneet jostain käsityksen, että kielimatkalla oltaisiin menossa 24/7, eikä vapaa-aikaa olisi ollenkaan. Varmasti tämä on osittain totta. Kielimatkallahan halutaan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Onneksi kuitenkin kaiken toiminnan keskellä on hetki aikaa rauhottua ja levähtää. Vapaa-ajan määrä kuitenkin riippuu ihan kohteesta ja kurssityypistä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lyhytkin vapaa-aika on riittävää, kuhan sen käyttää viisaasti. 

USA:n isäntäperhe kursseilla meillä kuitenkin oli todella paljon vapaa-aikaa esimerkiksi verrattuna Brightonin isäntäperhe kursseihin. USA:n isäntäperhekursseilla on melkein kaikki viikonloput vapaata ja arkena ilta-aktiviteetti jää melkein aina pois. Nämä ajat on varattu perheen kanssa olemiseen ja paikalliseen elämään tutustumiseen. Vapaa-aikaa oli myös retkillä, kun annettiin aikaa shoppailla tai mennä vaikka rannalle. 

Australiassa meillä oli vapaa-aikaa vähän vähemmän, mutta silti enemmän kuin esimerkiksi Briteissä. Meillä oli noin neljä iltaa viikossa vapaana (muina päivinä meillä oli EF:n ohjelmaa kuten disko, BBQ tai kokopäivän aktiviteetti). Koulun ja päiväaktiiviteetin jälkeen oltiin noin kuuden aikaa illalla. Vapaa-aikaa oli myös Sydneyssa ja aktiviteettien välissä. 

Mitä me tehtiin vapaa-ajalla?
Meidän vapaa-ajan ohjelma riippui ihan perheen ohjelmasta. Monesti mentiin sen mukaan, mitä perhe oli suunnitellut. Monesti multa myös kysyttiin, mitä mä haluaisin tehdä. Kaupunkireissuilla jakaannuttiin porukoihin sen mukaan, mitä kukakin halusi tehdä. 

Ekalla Kalifornian kurssilla me vietettiin paljon aikaa ihan vaan koton ja lasten kanssa leikkien. Koulun jälkeen yleensä pelattiin ulkona lasten kanssa tai katsottii telkkaria. Illalla pääkohtana oli illallinen joka syötiin yhdessä koko perhe koolla. Viikonloppuisin ja muutamana iltana käytiin muun muassa pari kertaa retkellä rannalla ja muutaman kerran outleteilla shoppailemassa. Me myös käytiin ravintoloissa syömässä, sekä puistossa pelaamassa pelejä. Meidän perhe vei meidät myös muutamaan kertaan lähimpään isoon kaupunkiin San Luis Obispoon shoppailemaan ja tutustumaan kaupunkiin. Juuri perheen kanssa vietetty vapaa-aika loi yhteyttä ja sidettä perheeseen. Tuntui kuin olisi oikeesti kotona ja osa perhettä, kun isäntäperhe oli tukena ja otti sut mukaan kaikkialle. 


Australian kurssilla vapaa-ajalla me jäätiin tosi usein kaupungille shoppailemaan ja mentiin vasta myöhemmin perheeseen. Lähes aina kun päästiin hosteille oli jo niin myöhä, että syötiin heti illallista. Illallisen jälkeen usein käytiin uimassa, rannalla tai katsottiin vain telkkaria. Parina päivänä illalla ehdin käydä lenkillä rantareittiä. Viikonloppusin meillä oli ehkä enemmän aikaa, joten järkättiin muun muassa picnic mun host siskon kanssa rannalle. Meidän perhe halusi viedä meidän myös Port Douglasiin (ihana rantakaupunki Cairnsin lähellä, suosittelen käymään), joten jäätiin yhtenä päivänä pois EF:n ohjelmasta ja vietettiin se päivä vain perheen kanssa. 



Tokalla Kalifornian kurssilla meillä oli taas paljon aikaa viettää perheen kanssa. Valitettavasti yksi viikonloppu meni savun takaia vain sisätiloissa viettäen, joten muutamat suunnitelmat muuttuivat leffaillaksi tyttöjen kanssa. Perhe vei mut muun muassa käymään paikallisessa kirkossa ja kirkon nuorten tapahtumassa. Me käytiin katsomassa musikaalia ja shoppailemassa MONTA kertaa. Kävimme myös katsomassa nuorimpien tyttöjen uimakisoja. Iltaisin aika meni uidessa ja me pelattiin erilaisia pelejä. Me myös puhuttiin perheen kanssa tosi paljon erilaisista asioista, kuten politiikasta. Perheen vanhin tyttö koukutti mut myös katsomaan muutamia heidän lempparisarjoja. Yhtenä sunnuntaina sain myös luvan kutsua meidän Suomi-porukan meille kylään ja me leivottiin pullaa ja mokkapaloja farewell partya varten. Samalla pidettiin samalla Suomi squadilla "pool partyt", joihin mun host iskä laittoi hodareita.



Kuten varmaan huomasitte me vietettiin lähes kaikki vapaa-aika perheen kanssa. Siksi on mun mielestä tosi tärkeää, että oikeasti yrittää tulla perheen kanssa toimeen ja lähtee kokeilemaan kaikkea avoimin mielin. Näin saat matkasta paljon enemmän irti. 

Toivostavasti tykkäsitte tällaisesta postuksesta. Onko teillä postaustoiveita tai mistä haluaisitte kuulla seuraavaksi? Te jotka olette käyneet jo kielimatkalla, mitä te teitte vapaa-ajalla? 

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)